Choď na obsah Choď na menu
 


List rodičom

 

           Už som sa stal(a) škôlkarom a dokážem sa s malou pomocou dospelého obliecť, obuť, umyť a učesať, vypýtam sa na WC, sám sa najem lyžicou. Nastal čas, kedy sa chcem naučiť ešte viac a dokážem to bez Vás za pomoci mojich pani učiteliek, ktoré mi Vás na určitý čas nahradia.

A teraz Vás zoznámim s mojou materskou školou:

  • MŠ sa otvára o 600 a zatvára o 1600 hod. Privádzajte ma sem včas, najneskôr do 800 hod. Keď to bude potrebné (náhodou zaspíme, pôjdem na vyšetrenie) nezabudnite to oznámiť do 800 hod. mojim pani učiteľkám, aby ma s kamarátmi čakali na tel. č.:

045/5497 280

  • V šatni mám svoju skrinku na uloženie osobných vecí a prezuviek (papuče alebo topánky bez suchého zipsu, aby nevytrhávali koberec). Nevyhovujúce sú pre mňa šľapky, lebo nie sú bezpečné. Keď ma budete sprevádzať do triedy, vždy použite návleky
  • ​​Čo do materskej školy potrebujem:​
  1. tekutý prach na biele prádlo 1,5 l (ariel alebo persil) na pranie posteľnej bielizne a uterákov
  2. prezuvky a pyžamo označené menom
  3. deti vo veku 5 - 6 rokov telocvičný úbor (plátenné vrecúško, biele ponožky, biele tričko s krátkym rukávom, krátke bavlnené nohavice – všetko označené mojim menom)​​
  • Čo do materskej školy priniesť nemusím: hrebeň, uterák, posteľnú bielizeň
  • Občas sa stane, že do materskej školy si budem chcieť vziať niečo nevhodné (sladkosti, peniaze, maminkin rúž, lak na nechty, drahé hračky a pod.), ktoré môžu mne alebo mojim kamarátom ublížiť. Vtedy rešpektujte rady a odporučenia mojej pani učiteľky.
  • Ak som pre chorobu nenavštevoval MŠ, odovzdajte mojej pani učiteľke potvrdenie od lekára o tom, že som už zdravý/á (predškoláci) alebo podpíšte pani učiteľke papier o bezinfekčnosti.
  • Medzi kamarátov ma vždy privádzajte len zdravého a čistého, aby som neohrozil ich zdravie (vodavý a biely soplík nikomu neublíži, ale so zeleným ma zaveďte k lekárovi). Pravidelne mi kontrolujte vlasy, obliekajte ma primerane ročnému obdobiu a počasiu (lepšie sa budem cítiť vo voľnejšom športovom oblečení, pretože veľa času trávim hrami a pobytom vonku). Ak sa mi stáva, že sa ešte pocikám, pripravte mi do skrinky náhradné oblečenie.
  • Každý mesiac Vám z materskej školy, prinesiem poštovú poukážku na úhradu stravného a ak ešte nie som predškolák, aj na úhradu pobytu v materskej škole. Poplatky za MŠ sú  nasledovné : Dieťa od 2 - do 5 rokov - 18 €/mesiac, dieťa vo veku 6-7 rokov/deti predškolského veku/ za pobyt v materskej škole neplatiaDbajte, prosím, na to, aby ste po neodkladnej úhrade doklady o zaplatení (najneskôr do 20. v mesiaci) vhodili do poštovej schránky umiestnenej v šatni.
  • V šatni je aj nástenka, ktorá slúži na dôležité oznamy. Venujte im prosím pozornosť, aby ste vedeli, kedy pôjdeme do kina, divadla, kedy je materská škola zatvorená a pod. Ak niekedy bude potrebné priniesť do materskej školy peniaze, vložte presnú sumu do obálky s menom a odovzdajte mojej pani učiteľke.
  • Na uľahčenie môjho vstupu do materskej školy pani učiteľky pre mňa pripravili adaptačný program, preto nebuďte prekvapení, keď prvé dni alebo týždne nebudem môcť stráviť v materskej škole celý deň – doprajte mi čas, aby som si zvykol (zvykla).
  • Niekedy sa môže stať, že sa budete chcieť s pani učiteľkami porozprávať o tom, ako sa mi v kolektíve darí, čo všetko zvládnem, aký som ku kamarátom a pod. Dohodnite si s nimi stretnutie a nikdy nezačínajte takýto rozhovor v prítomnosti iných ľudí, detí a najmä mňa.
  • Ak v niektorý deň do MŠ neprídem, nezabudnite ma odhlásiť zo stravy do 15:00 hod. deň vopred  (osobne, telefonicky alebo sms – kou) v školskej jedálni na tel. č.: 0950 407 794, prípadne 045/54 97 280. V prípade, že na to zabudnete, môj obed budete môcť prevziať v čase od 0945 do 1000 hod. vo výdajni stravy (vchod do riaditeľne) do vlastných nádob.  Do MŠ mi nenoste stravu pripravenú doma, mimo stravovacieho zariadenia -  v prípade jubileí a osláv detí (hlavne epidemiologicky rizikové požívatiny ako cukrárske výrobky - koláčiky, torty a i.).
  • MŠ sa z dôvodu bezpečnosti o 800 zamyká, preto keď ma prídete prevziať použite zvonček pri vchodových dverách označený mojou triedou a nahláste moje meno. Pani učiteľka Vám otvorí dvere. Vojdite do šatne a počkajte na mňa. Pri vchádzaní dvere nezabuchnite, ale zatvorte, aby sa do budovy nedostali cudzí ľudia

​        Váš syn, dcéra.